Zing mee met Annie MG

Club Lourdes aan Zee

U zingt ze zo mee. Vluchten kan niet meer, Ja zuster, nee zuster, Op een mooie Pinksterdag, Juffrouw, juffrouw hoe komt die kat zo blauw, Op de rand van de vulkaan en ga maar door. Het repertoire aan liedjes die Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink hebben geschreven vormen onderdeel van het Nederlandse cultureel erfgoed.

Als je moe bent
Als je oud bent
Als je rillerig en miezerig en koud koud bent
Als je man weer met een juffrouw op de pier zit

Zeur niet, zeur niet, zeur niet

Uit: Heerlijk duurt het langst.

Zaterdag 2 november brengt Theaterkoor Dario Fo in de gemoedelijke setting van Club Lourdes een programma met de mooiste en bekendste liedjes van Annie. U wordt getrakteerd op een kleurrijk samengesteld programma. Met de tekst bij de hand zingt u alles zo mee. Voor de teksten wordt gezorgd, u hoeft niets voor te bereiden en de bar is open.

Informatie en reservering


Vrouwenkunstwerk

VROUWENKUNSTWERK is een tentoonstelling naar aanleiding van 100 jaar vrouwenstemrecht. Het is pas 100 jaar dat Vrouwen mogen kiezen en gekozen kunnen worden. Het Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst brengen dit onder de aandacht in de nieuwe Scheveningse opera Vrouw Houtebeen, de portrettenserie Vrouwen van Den Haag, de kindervoorstelling Kaat piraat en de tentoonstelling Vrouwenwerk.

In de tentoonstelling VROUWENKUNSTWERK is het werk te zien van 10 jonge vrouwelijke Scheveningse en Haagse beeldend kunstenaars. Zij lieten zich inspireren door het erfgoed in de ‘vrouwelijke’ collectie van Muzee Scheveningen. Vrouwen die met een mand vol vissen op het hoofd van Scheveningen naar Den Haag liepen om hun handel te verkopen, badkoetsen waarmee vrouwen opbespied te water werden gelaten, sieraden van het haar van overleden dierbaren, badmode, de plooien van de mutsen van de Scheveningse dracht, de Scheveningse nettenboetsters. Deze nieuwe kunstwerken worden gepresenteerd in de gezamenlijke expositie Vrouwenwerk. Een ode aan de vrouw, haar strijd voor gelijke rechten.

Het werk van Marie Civikov, Nicky Konings en Lotte van Lieshout is tijdens de voorstellingsdagen van Vrouw Houtebeen te zien in de foyer van het Zuiderstrandtheater en geeft de bezoekers van Vrouw Houtebeen een eerste indruk van de expositie Vrouwenwerk. De complete tentoonstelling met ook het werk van Jantien Baas, Tanja Engelberts, Jacqueline Leeuwenburgh, Larissa Schepers, Jeannette Slütter, Marlous van der Toorn en Mickey Yang is te zien van 27 september tot 1 december 2019 bij Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 72-74. Daarna reist de expositie rond in Den Haag.

Vrouw Houtebeen

Vrouw Houtebeen
Kwekers in de kunst & Residentie Orkest

De zee, de zee, je moet blijven liggen, blijven liggen waar je ligt, waar je al die tijd gelegen hebt. Kom niet naar ons, wij komen naar jou. Kom ons niet halen, wij komen je redden.

Na Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en Scheveningse Kuren een nieuwe operavloot aan de stam. Een moderne odyssee waarin vrouwen een stem krijgen, losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis Jol Houtebeen en zijn vrouw Aeltje Jansz. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden. Met muziek van Arthur Sullivan (van het bekende Engelse theatermakersduo Gilbert & Sullivan), live uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Sentimentele piraten, stoere kapitein
Ael houdt haar man het liefste bij zich, maar toch gaat hij steeds weer de zee op. De zee houdt zich ook niet meer zo aan de spelregels en komt steeds dichterbij. Als de papegaai Chico na een tijdje terugkeert van zee en vreemde dingen krast die haar man gezegd zou hebben, raakt ze in paniek. De vrouwen proberen contact te krijgen met hun uitgevaren mannen maar het blijft stil. Ze hakken de knoop door, bevrouwen het schip en gaan de mannen zoeken. Een hoopvolle klimaatopera met Loes Luca in de hoofdrol.

Coproductie: Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst, Residentie Orkest naar een libretto van Gijsje Kooter. Regie: Vincent van den Elshout | Muzikale leiding: Boudewijn Ruigrok en Rick Schoonbeek | Met: Loes Luca, Dook van Dijck, Kim van Zeben, Koos Sekrève, Theaterkoor Dario Fo en het projectkoor met meer dan 100 Scheveningse zangers.

Kaarten en info Zuiderstrandtheater

Deze voorstelling is tot stand gekomen met dank aan: VSB Fonds, Bank Giro Loterij, Culture Club, Fonds 1818, Stadsdeel Scheveningen, Gemeente Den Haag, culturele projecten en Cultuurschakel. 

 

Aïda aan Zee vanavond op TV

Vooruitblik Aïda aan Zee aanstaande zaterdag 15 juni op NPO 2 van 21.05 - 22.00 uur.
Voor wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen:
Floris Kortie presenteert zaterdag de strandopera Aïda aan Zee. Kijken !!!

Aïda aan Zee op TV

Aïda aan Zee aanstaande zaterdag 15 juni op NPO 2 van 21.05 - 22.00 uur.
Voor wie geen kaartje heeft kunnen bemachtigen:
Floris Kortie presenteert zaterdag de strandopera Aïda aan Zee. Kijken !!! aankondiging in VPRO-gids

Strandopera Aida aan zee

Strandopera Aida aan zee
met Kwekers in de kunst en Theaterkoor Dario Fo

Na het overweldigende succes van Carmina Burana (2018) brengt Festival Classique wederom een spectaculaire opera naar het Scheveningse strand: Aida aan Zee. 

Giuseppe Verdi schreef Aida in 1871 en sindsdien is de opera wereldwijd een succes. De opera speelt zich af in de woestijn tijdens een oorlog tussen de twee grote Afrikaanse rijken uit de oudheid: het Egyptische en het Ethiopische rijk. Dat het strand dé ideale locatie is, behoeft geen betoog. Haar populariteit heeft Aida mede te danken aan de spectaculaire Triomfscène, waarin Radames in Egypte als held wordt onthaald na zijn overwinning op de Ethiopiërs. Naast deze grootse kant kenmerkt Aida zich ook door de intieme momenten waarin de persoonlijk heden van de karakters op indrukwekkende wijze tot hun recht komen. 

Speciaal voor Aida aan Zee is een nieuwe versie gearrangeerd door Marijn van Prooijen. De lengte van de originele opera is daarbij teruggebracht van drie uur naar 75 minuten. Het verhaal kan zich meten met het origineel. Uiteraard ontbreekt de beroemde Triomfscène niet. 

Voor deze strandopera bundelen een projectkoor van ruim 300 zangers en zangeressen, talentvolle dansers, prachtige solisten, Theaterkoor Dario Fo en een 12-koppig orkest hun krachten. In combinatie met een setting op het Zuiderstrand, tijdens zonsondergang, wordt Aida  aan Zee een overweldigende  en onvergetelijke ervaring. 

Aida aan Zee is een initiatief van Festival Classique in co-productie met Korzo en in samenwerking met Muziek theater Hollands DiepKwekers in de kunst en het Zuiderstrandtheater.

Uitvoerenden

Kelly God Aida
Lien Haegeman Amneris 
Marcel Reijans Radamès 
Pieter Hendriks Amonasro 
Jaap Sletterink Il Re
Koos Sekrève Ramfis 
Theaterkoor Dario Fo

David Prins concept en regie 
Marijn van Prooijen arrangement
Rick Schoonbeek dirigent & muzikale leiding
Boudewijn Ruigrok muzikale leiding
Shailesh Bahoran, Junadry Leocaria choreografie
Tanja Schwerdfeger kostuums
Wima Sekrève bewegingscoach
Annemarie Goedvolk, Bastiaan Everink artistieke begeleiding

KOOP NU KAARTEN:
donderdag 13 juni
vrijdag 14 juni
zaterdag 15 juni
De strandopera wordt driemaal opgevoerd. Controleer daarom bij het maken van uw boeking dat u de juiste datum selecteert. 

Combinatieticket
Boek Aida aan Zee samen met de voorstelling van het Nederlands Saxofoon Octet op 21 of 22 juni en betaal slechts  € 42,50 voor beide voorstellingen.

Genoemde prijzen zijn exclusief € 0,99 servicekosten per ticket en € 0,79 transactiekosten voor gebruik van iDEAL.

Kledingadvies
De voorstelling vindt plaats in de openlucht en is niet overdekt. Houd daarom de weersverwachting in de gaten en stem je kleding hierop af. Tijdens de voorstelling zijn paraplu’s niet toegestaan. Alleen bij extreem slecht weer wordt een voorstelling afgelast. In dit geval word je per e-mail geïnformeerd, uiterlijk om 18.00 uur op de dag dat de voorstelling plaatsvindt. Indien je niets hoort, gaat de voorstelling gewoon door. In geval van afgelasting van de voorstelling biedt Festival Classique een alternatieve datum aan, namelijk zondag 16 juni.

Bereikbaarheid
Aida aan Zee wordt opgevoerd op het Zuiderstrand. Kom je met de auto, dan kun je betaald parkeren bij het Zuiderstrandtheater. De in- en uitgang van het parkeerterrein bevinden zich aan de Hellingweg. Tevens kun je parkeren aan de Houtrustweg. De beschikbare plaatsen zijn zeer beperkt. Overweeg daarom om te reizen met het openbaar vervoer of pak de fiets. Bus 28 (HTM) rijdt van Den Haag Centraal Station naar het Zuiderstrandtheater.

Toegankelijkheid 
Aida aan Zee wordt opgevoerd op het strand. Als je slecht ter been bent, gebruik maakt van een rolstoel of een rollator, dan helpen we je graag. Neem vooraf contact op met Festival Classique via festival@festivalclassique.nlvoor meer informatie en/of voor het boeken van een rolstoelplaats. 

Meer informatie www.festivalclassique.nl

Zangers gezocht voor nieuwe theaterproductie met Loes Luca

Meld je aan voor de nieuwe community opera Vrouw Houtebeen in het Zuiderstrandtheater

Na Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en Scheveningse Kuren  presenteren het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest en Kwekers in de kunst de nieuwe community opera: Vrouw Houtebeen. Een moderne odyssee waarin de vrouwen een stem krijgen, losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis Jol Houtebeen en zijn vrouw Aeltje Jansz. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden.  Voor het speciale projectkoor zoeken we zangers.

Vooral mannen zijn welkom, ook zonder ervaring. Op donderdag avond 9 mei tussen 20.00 en 22.00 uur zal de nieuwe muziektheaterproductie worden gepresenteerd, stellen we het artistieke team voor en kun je uitproberen of het wat voor je is. Nog geheel vrijblijvend natuurlijk!  Aanmelden kan via tanja@kwekersindekunst.nl.
De kosten voor deelname bedragen € 99,-. De Ooievaarspas biedt 50% korting.
flyer /informatie aanmelding projectkoor

Over Vrouw Houtebeen
Ael houdt haar man het liefste bij zich, dat hij niet meer steeds de zee op gaat. De zee houdt zich ook niet meer zo aan de spelregels en komt steeds dichterbij. Als de papegaai Chico na een tijdje terugkeert en vreemde dingen krast die haar man gezegd zou hebben, raakt ze in paniek. De vrouwen proberen contact te krijgen met hun uitgevaren mannen maar het blijft stil op zee. Ze hakken de knoop door, gaan de mannen zoeken en bevrouwen het schip. Een schijnbaar luchtige klimaatopera met Loes Luca in de hoofdrol.

Co-productie: Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst, Residentie Orkest
Regie: Vincent van den Elshout
Libretto: Gijsje Kooter
Muzikale leiding: Kwekers in de kunst
Spel & zang: Loes Luca, Dook van Dijck, Theaterkoor Dario Fo, projectkoor Vrouw Houtebeen

Vrouw Houtebeen

5 t/m 11 september 2019

Locatie: Zuiderstrandtheater

MANNEN GEZOCHT voor AÏDA AAN ZEE

AÏDA AAN ZEE

Na het overweldigende succes van Carmina Burana brengt Festival Classique wederom een spectaculaire opera naar het Scheveningse strand: Aïda aan Zee. De strandopera wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor samengesteld projectkoor van maar liefst 300 zangers en zangeressen. En daar kun jij aan meedoen!

MANNEN GEZOCHT !

AANMELDEN

Het projectkoor van Aïda aan Zee vereist een goede balans tussen zangers en zangeressen. Inmiddels zijn we ruim voorzien in zangeressen, daarom is een deelname stop voor dames ingesteld. 

Wij zijn nog wel op zoek naar zangers!

Zangers (m) die interesse hebben in deelname kunnen dit kenbaar maken via festival@festivalclassique.nl. Je ontvangt vervolgens een inschrijflink per mail om je aanmelding definitief te maken.

Meer informatie

https://www.festivalclassique.nl/nl/aida-aan-zee

Zilte Zoenen 4, een winters valentijnsconcert

Een winters valentijnsconcert aan zee, waar de zoenen lekker zout smaken...

Op Valentijnsdag brengt Kwekers in de kunst voor de vierde keer Zilte Zoenen, een sfeervol valentijnsconcert in het teken van liefde en dit jaar ook de winter. Want brengt de winter ons niet vaak dicht en warm bij elkaar? Hebben we niet veel meer behoefte aan een warme omhelzing in de koude wintermaanden?

Een afwisselend programma over liefde en kou. Van opera en musical tot kleinkunst en filmmuziek. Van Henry Purcell en Dr. Zhivago tot Björk en de Groningse zanger Zijlstra. Uiteraard hebben we dit jaar ook heel bijzondere gasten, zowel winters als hartverwarmend: het kinderorkest van Muziekcentrum 1001 Nachten, het Haags Hongaars Koor, het Westlands Midwinterhoornorkest en het Kassenbouwerskoor. Uiteraard scharen ook ons eigen Theaterkoor Dario Fo en een speciaal opgericht projectkoor zich rond het vuur. Het geheel wordt begeleid door topmuzikanten van het Residentie Orkest.

Info en kaarten

https://www.zuiderstrandtheater.nl/programma/4554/Kwekers_in_de_kunst/Zilte_Zoenen_4_een_winters_valentijnsconcert

ZING MEE AAN ZEE

Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst presenteren

ZING MEE AAN ZEE
In januari 2019 trapt het Zuiderstrandtheater het jaar af met Zing mee aan Zee. Hierbij krijgt iedereen die van zingen houdt de mogelijkheid om workshops te volgen bij professionals en samen op te treden op het prachtige podium van het Zuiderstrandtheater.
 
Zin om mee te doen? 
Haags Wereldkoor, Musical sing-a-long en/of Opera Scratch? Lees meer in deze flyer en onderaan dit bericht en maak je keuze of doe overal aan mee. Ook leuk om kado te krijgen. Of geven, nog mooier!
Klik voor informatie en deelnemerskaarten:

Haags Wereldkoor

Musical-sing-a-long

Opera Scratch

Passe Partouts

donderdag 10 januari 
Het Haags Wereldkoor met muziek uit alle windrichtingen samen met slagwerkgroep Percossa
Het Haags Wereldkoor verraste de bezoekers eerder dit jaar, en nu zijn ze terug. In januari werken ze samen met slagwerkgroep Percossa en zangers uit Den Haag en omstreken. Hou je van zingen en wil je een keer op een groot podium staan? Meld je dan aan voor het Haags Wereldkoor. Een koor dat veelzijdig repertoire zingt uit alle windstreken. Waar je roots ook liggen, iedereen is welkom. Ook als je niet eerder gezongen hebt.

vrijdag 11 januari
Musical-sing-a-long met Stanley Burleson en Vajèn van den Bosch.
De leukste musical sing-a-long van het land komt naar Den Haag! Op vrijdag 11 januari stappen musicalsterren Vajèn van den Bosch (o.a. The Sound of Music en On Your Feet!) en Stanley Burleson (o.a. Miss Saigon, Sister Act en Elisabeth) op het podium van het Zuiderstrandtheater. Kom zelf ook luidkeels meezingen vanuit je stoel. Voor koren is er een kans om mee te zingen op het podium. Meld jouw koor en jullie favoriete nummer aan voor 23 december 2018 via emi@kwekersindekunst.nl
Win een meet & greet met Stanley Burleson en Vajèn van den Bosch.
 
zaterdag 12 januari
Operascratch in één dag met (semi)amateurs en professionals met live orkest.
Ben jij een geoefende operazanger(es) en kan je er geen genoeg van krijgen? Of ben je een liefhebber met iets minder ervaring? Je kunt kiezen uit twee verschillende programma’s. Na aanmelding krijg je digitale bladmuziek en oefenbestanden opgestuurd.
Het eerste programma is geschikt voor minder ervaren zangers. Hierbij volgen de zangers de workshops stemvorming en zingen in een koor en werken we aan de houding op het toneel.
Het tweede programma is geschikt voor meer ervaren zangers. Ze repeteren aan alle stukken (o.a. uit Aïda, Carmen en Il Trovatore). 's-Avonds is het concert met professionele solisten en orkest in het Zuiderstrandtheater.

Expositie Van de Staat tot het Zwarte Pad

Deze week wordt een bijzonder schilderij onthuld door Dhr. Wim Deetman, voorzitter van de stichting Feest aan Zee. Het schilderij bestaat uit 100 paneeltjes die samen de kustlijn vormen van Scheveningen vanuit de lucht gezien. De paneeltjes werden geschilderd door 100 ouderen in Scheveningen, ter gelegenheid van Feest aan Zee, 200 jaar Scheveningen Bad. De opening van de expositie vindt plaats op woensdag 28 november 2018 van 19.00 - 20.00 uur in de Blauwe loods tegenover het Zuiderstrandtheater, Kranenburgweg 203, 2685 ER Scheveningen. Naast het schilderij van 6 meter breed, hangt een foto van 100 paar ogen. Het zijn de 200 ogen van de deelnemende ouderen met hun blik op Scheveningen en verhalen over hun geliefde badplaats.

De expositie is te zien tijdens

opening 28 november 2018, 19.00           Zuiderstrandtheater, blauwe loods

1 – 14 december 2018                                Nutshuis, Riviervismarkt 5

17 - 27 december 2018                              Bosch en Duin, Scheveningseweg 76

5 januari - 24 maart 2019                           Muzee, Neptunusstraat 90-92

Dit project van Kwekers in de kunst is tot stand gekomen in samenwerking met Vrienden van Muzee Scheveningen, Mechropa, Het Kalhuis, Wijkwinkel Gentsestraat, Bosch en Duin en werd mogelijk gemaakt door Stichting Feest aan Zee.

Satyagraha

Satyagraha

Shailesh BahoranKalpana RaghuramanRevanta Sarabhai | Zangam koor, Theaterkoor Dario Fo, Korzo producties, Kwekers in de Kunst

Indiase dans ontmoet Philip Glass opera

Utrecht | Stadsschouwburg Utrecht
vr 26 okt 2018 | 20:00

Den Haag | Zuiderstrandtheater
za 27 okt 2018 | 19:30
zo 28 okt 2018 | 14:00

Amsterdam | Theater de Meervaart
zo 18 nov 2018 | 19:00

De monumentale opera Satyagraha van de wereldberoemde componist Philip Glass is geïnspireerd op Mahatma Gandhi’s filosofie van geweldloos verzet. De opera is niet vaak opgevoerd, maar wordt beschouwd als een sleutelwerk in het oeuvre van de componist. Satyagraha is ook de opera waarin de invloed van de Indiase muziek zich in het werk van Glass het duidelijkst manifesteert. De componist gaf persoonlijk toestemming aan Korzo producties en Kwekers in de kunst om zijn opera uit te voeren in een nieuwe enscenering met Indiase moderne dans. Zestig koorzangers uit de klassieke en Indiase muziek, operazangers, Indiase dansers, moderne dansers en musici brengen deze muzikale happening op tournee. Flyer Satyagraha.

Foto: Emi Barendse

Foto: Emi Barendse

Satyagraha betekent letterlijk “truth force”. De opera wordt gezongen in het Sanskriet, heeft geen doorlopend verhaal en is opgebouwd uit drie aktes. Elk van de drie delen staat voor een periode waarin oorlog en geweld heerst. Waar in Akte 1 de oproep tot geweld en de gevolgen voelbaar worden, staat in Akte 2 het antwoord op de zinloosheid en vernietigende kracht van geweld centraal. Akte 3 verwijst terug naar Akte 1 en roept de vraag op hoe de eindeloze cyclus van geweld te keren is. De goden zwijgen. De mens zelf moet de hoop op een nieuw begin vanuit zijn eigen overtuiging tot leven brengen.

componist Philip Glass | dirigent Rick Schoonbeek | regie Leo Spreksel | leiding Theaterkoor Dario Fo Rick Schoonbeek, Boudewijn Ruigrok | leiding Zangam koor Samhita Mundkur | choreografie Akte 1 Revanta Sarabhai | repetitor Akte 1 Jolanda Boejharat | choreografie Akte 2 Kalpana Raghuraman | choreografie Akte 3 Shailesh Bahoran | lichtontwerp & visuals Peter Lemmens

Satyagraha is een coproductie van Korzo producties en Kwekers in de kunst en is financieel mogelijk gemaakt met de steun van donateurs, VSB Fonds, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Cultuurparticipatie, Prins Bernard Cultuurfonds en de Cultuurschakel.

De tournee van Satyagraha wordt mede mogelijk gemaakt door het BNG Cultuurfonds.

De totale voorstelling duurt 3 uur inclusief pauzes.

uit de pers

'De Indiase kant van Philip Glass.' (theaterkrant.nl ★★★)

'Overweldigd. Zo voel ik me na Satyagraha.' (Indiase klassieke dans)

'Imposant is de temperamentvolle muziek, met de zang van de solisten als de meest emotioneel-expressieve bijdrage aan het geheel. In de choreografie, die de kracht van vrouwen centraal stelt, herken je allerlei bewegingen uit Indiase dansvormen. Geïsoleerd en repetitief ingezet, krijgen die een mooie andere lading.' (de Volkskrant ★★★)

pers 2 Satayagraha Akte 1 2015 - foto Emi Barendse.jpg

Foto’s: Emi Barendse

pers 6 Satayagraha Akte 1 2015 - foto Emi Barendse.jpg
s-DSC_0654.jpg

Expositie De vis wordt duur betaald

De vis wordt duur betaald
Donderdag 6 september 2018 - zondag 30 september 2018
Zuiderstrandtheater

Een ode aan alle Scheveningse vissersvrouwen. Deze foto expositie brengt het leven van de Scheveningse vissersvrouwen in beeld met hun portretten, handen en verhalen. Wanneer hun mannen op zee waren leefden deze bijzondere vrouwen hun soms harde maar vrije bestaan aan de wal. Altijd aan het werk, sterk, onafhankelijk en trots. 
De titel van de expositie is ontleend aan de bekendste zin uit Op hoop van zegen van Herman Heijermans. De expositie is een vervolg op ‘Visserskoppen’, een foto-expositie over Scheveningse vissers in 2015. 

Fotograaf Emi Barendse van Kwekers in de kunst werd gevraagd om in het kader van Feest aan Zee ook de vrouwen te portretteren. De expositie hangt aan het hek bij de haven op het terras van het Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag. Gratis toegang!

Feest aan Zee

‘De vis wordt duur betaald’ maakt deel uit van het themajaar Feest aan Zee. 

Precies 200 jaar geleden richtte Jacob Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater. Hierdoor ontstond de eerste badplaats van Nederland. Het vissersdorp groeide uit tot een prachtige plek aan zee met veel grandeur en werd tevens de populairste badplaats van Nederland. 

SCHEVENINGSE KUREN

SCHEVENINGSE KUREN
EEN OPERA OVER 200 JAAR SCHEVENINGEN BADPLAATS
geschreven door Sjaak Bral

do 6 t/m za 8 september 20:00 (première vrijdag 7 september)
zo 9 september 14:30,
di 11 & wo 12 september 20:00
Zuiderstrandtheater, Scheveningen

Informatie & kaartverkoop www.zuiderstrandtheater.nl 070 88 00 333

De gastvrijheid van Scheveningen is wereldberoemd. Ook deze avond, tijdens een bruiloftsfeest in het Kurhaus, worden de feestgangers in de Kurzaal door de ceremoniemeester onthaald op een warm welkom. In het Nederlands én het Papiaments. Als het dochtertje van één van de aanwezigen vraagt of het Kurhaus een paleis is, durft de gastheer geen nee te zeggen. Dit blijkt het startsein voor een wonderlijke reis door de tijd, van Jacob Pronk tot de Rolling Stones, waarbij de werkelijkheid flink wordt opgerekt. Historisch nepnieuws? Welnee. De leugen is zó mooi, dat iedereen zou willen dat het de waarheid was.

FLYER

Na het succes van Harde Handen en De Vloek op Scheveningen presenteren het Zuiderstrandtheater & Kwekers in de kunst de gloednieuwe volksopera: Scheveningse Kuren. 

Regie Kees Scholten Tekst Sjaak Bral Muzikale leiding Rick Schoonbeek & Boudewijn Ruigrok Uitvoering muziek Residentie Orkest Decor Tessa Verbei Kostuum Tanja Schwerdfeger
Met Susan Malaika Bailey, Marcel Reijans, Sjaak Bral als ceremoniemeester, het Volksoperahuis, Rabarber, koor Surinaamse vrouwenvereniging Afimo, Theaterkoor Dario Fo en een kleurrijk projectkoor van Scheveningers en Hagenaars.

Scheveningse Kuren is onderdeel van Feest aan Zee en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Bankgiroloterij, Feest aan Zee, Fonds 1818, VSB Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds.
Volg de aanloop naar deze volksopera via facebook.com/scheveningsekuren

 

 

Carmina Burana uitverkocht

De Carmina Burana is zowel op 7,8 als 9 juni uitverkocht. We verwachten dat er komende week nog een paar kaarten beschikbaar gaan komen. Houd hiervoor goed de website en Facebook-pagina in de gaten van Festival Classique

De grillen van vrouwe Fortuna, vooral die in de liefde, fascineren, frustreren en inspireren de mensheid al eeuwen. Daaronder componist Carl Orff, die 24 middeleeuwse gedichten over lot en liefde uit de Carmina Burana als basis nam voor zijn absolute meesterwerk. Zijn Carmina Burana groeide uit tot een van de meest geliefde koorwerken uit het repertoire, een stuk met rituele kracht, dat steeds nieuwe generaties weet aan te steken. Op het zand van het Noorderstrand krijgt het werk nu een unieke uitvoering in een bijzondere setting. De musici, een koor van ongekende omvang, de dansers en solisten geven ons tijdens dit concert een aangrijpend portret van vrouwe Fortuna en laten ons ervaren hoe haar rad niemand ontziet, ook niet haarzelf. 

Carmina Burana is geproduceerd door Festival Classique, OPERA2DAY en Kwekers in de kunst, in
samenwerking met De Dutch Don’t Dance Division en slagwerkgroep Percossa.

Kledingadvies
De voorstelling vindt plaats op het strand in de buitenlucht en is dus niet overdekt. Stem kleding en schoenen daarom af op het weer en de locatie. Denk daarbij aan warme kleding/ regenkleding / poncho/ platte schoenen en dergelijke. Tijdens de voorstelling zijn paraplu’s helaas niet toegestaan. 

Toegankelijkheid 
Omdat deze voorstelling op het strand plaatsvindt, is dit concert helaas zeer lastig bereikbaar voor rolstoel- en rollatorgebruikers. Op deze buitenlocatie maken we gebruik van zitplaatsen die minder comfortabel zijn dan die tijdens concerten in de binnenlocaties. Neem tijdig contact op voor meer informatie over het boeken van een rolstoel- en een begeleiderticket met Festival Classique via 070 38 34 230.

Dinerarrangement
Dit concert is tevens te boeken met een dinerarrangement om 18.00 uur bij Restaurant Waves in het Kurhaus. De prijs van € 69,50 p.p. is inclusief het ticket en een 3-gangen diner, exclusief dranken. Je kunt dit ticket met diner aanvinken in de ticketshop onder de knop ‘bestellen’. Dit kan tot 1 dag van tevoren, daarna kun je bellen met Restaurant Waves (070 416 2636).

Genoemde prijzen zijn exclusief € 0,99 servicekosten per ticket.
Daarnaast worden per transactie € 0,79 kosten in rekening gebracht.

UITVOERENDEN

Katrien Baerts sopraan
Kaspar Kröner countertenor
Martijn Sanders bariton
Haags Matrozenkoor  
Theaterkoor Dario Fo
Projectkoor Carmina Burana
Pianoduo Scholtes & Janssens
Percossa
slagwerk    
De Dutch Junior Dance Division dans

Rick Schoonbeek muzikale leiding
Thom Stuart choreografie/bewegingsregie
Serge van Veggel concept&regie
Herbert Janse en Ronald Tebra scenografie
Uri Rapaport licht
Rob van der Meijs geluid

 

Zing mee in  'Scheveningse Kuren'

Zing mee in 'Scheveningse Kuren'
een volksopera over 200 jaar badplaats

Half mei is dit project van start gegaan. Alleen mannen kunnen zich nog aanmelden via tanja@kwekersindekunst.nl 

Na het succes van Harde Handen en De Vloek op Scheveningen presenteren het Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst: Scheveningse Kuren, een volksopera over 200 jaar badplaats. Net zoals bij De Vloek schrijft Sjaak Bral het libretto! Een groot en kleurrijk koor van Scheveningers en Hagenaars zingt mee. Speciaal voor dit project zijn wij ook op zoek naar mensen met een Afro-Caribische achtergrond.

Kom meezingen in het koor
Wil je op het podium schitteren naast Sjaak Bral, solisten Susan Malaika Bailey en Marcel Reijans en met orkestrale begeleiding van het Residentie Orkest? Meld je dan nu aan! Iedereen kan meedoen. Mensen met jarenlange koorervaring of mensen die alleen onder de douche zingen. Je bent meer dan welkom. 

Kick-off
Op vrijdagavond 11 mei ben je om 20.00 uur van harte welkom voor kennismaking en meer informatie bij de kick-off van Scheveningse Kuren.

Koorrepetities
Vanaf 17 mei elke donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur
(geen repetities van 16 juli t/m 12 augustus).

Locatie kick-off en koorrepetities
De blauwe loods tegenover het Zuiderstrandtheater op Scheveningen. Kranenburgweg 203, 2583 ER Den Haag.

Generale en voorstellingen
5 t/m 12 september 2018.

Aanmelding & kosten
Enthousiast geworden? Aanmelden kan via tanja@kwekersindekunst.nl 
De kosten voor deelname bedragen € 75,-. 
De Ooievaarspas biedt 50% korting.

Productie

Zuiderstrandtheater & Kwekers in de kunst

www.zuiderstrandtheater.nl | www.kwekersindekunst.nl 

Scheveningse Kuren is onderdeel van de programmering van Feest aan zee, 200 jaar badplaats Den Haag - Scheveningen. In 1818 bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. Bekijk het hele programma op feestaanzee.nl

 

Kromme Jongens

Kromme Jongens
een soortement van mee-lal-musical

Vrijdagavond 15 juni 2018
Park De Hoge Bomen, Naaldwijk

De kaartverkoop is gestart! 

www.dewestlandkros.nl 

Tien jaar na het waanzinnige succes van 'Kromme Jongens, de musical' is er eindelijk een vervolg! Kom meelallen met alle muzikale hoogtepunten: Bloemkool, Het leed der tuinders, Brengt het nog wat op en nog veel meer. Met een superband en gezongen door sterren van de originele cast, aangevuld met Westlandse coryfeeën.

kromme jongens-unnamed.png

Een soortement van mee-lal-musical
Vrijdag 15 juni wordt Park De Hoge Bomen omgetoverd tot klein Westland en wordt het unieke gevoel van tien jaar geleden weer opgeroepen. Live gespeeld en gezongen door sterren van de originele cast, zoals Peter Dijkhuizen, Koos Sekrève, Bob van Roode, het Kassenbouwerskoor en Theaterkoor Dario Fo, aangevuld met Westlandse coryfeeën. Op grote schermen worden de liedteksten getoond en uiteraard ook het beeldmateriaal van de originele musical. Beleef dit bijzondere en eenmalige evenement en geniet van wat het Westland mooi en uniek maakt! 

kromme jongens- (1).png

"Het moest er toch een keer van komen!", aldus Peet Kruithof en Jump Koch, de artistieke leiders van De Westland Kros. "De musical was toen echt uniek. En nu, na tien jaar, geven we er een twist aan. Het zal meer een pop-beleving worden, maar de sfeer zal hetzelfde zijn. Zeker doordat we gebruik maken van de originele beelden uit de musical. Het leuke is nu dat iedereen kan mee-lallen, doordat de teksten ook op de schermen worden getoond. Dit alles in een omgeving die is omgetoverd tot Klein Westland, met een kassie, een ketelhuis, Kreidlers en Zundaps. Wij zijn er trots op dat Kwekers in de kunst deze mee-lal-musical artistiek begeleiden en uitvoeren, wat ze ook hebben gedaan destijds bij 'Kromme Jongens de musical'."

Je mag je eigen krukje meenemen!

De kaartverkoop is gestart! 

www.dewestlandkros.nl 

Combi-kaarten bieden korting:
15 juni Kromme Jongens, de mee-lal-musical
& 16 juni Westland Kros 

kromme jongens- (2).png

 

 

Requiem for the Earth

Requiem for the Earth - Paco Pena & Theaterkoor Dario Fo
Donderdag 3 mei 20 u en vrijdag 4 mei 20.30 u.
Hij schreef dit stuk vanuit het idee dat ons bestaan op deze aarde kortstondig is. We zijn allemaal voorbijgangers. In tegenstelling tot de katholieke dodenmis is Peña's requiem een ode aan het leven op aarde. Ook dit keer wordt hij vergezeld door zijn eigen dansers en muzikanten en ondersteund door het koor van Kwekers in de Kunst: Theaterkoor Dario Fo.
Kaarten en info Zuiderstrandtheater
Een van de trouwe bezoekers van het Zuiderstrandtheater noemde de uitvoering van de Misa Flamenca van Paco Peña vorig jaar: 'Misschien wel mijn mooiste theaterervaring ooit.' En hij was niet de enige die enthousiast reageerde. De zaal zinderde. En nu komt de wereldberoemde flamencogitarist terug met zijn beroemde 'Requiem for the Earth'.