Satyagraha een groot succes!

Afgelopen weekend dansten en zongen de mensen van Korzo, Zangam en Theaterkoor Dario Fo deel één van Philip Glass’ bijzondere opera Satyagraha over het leven en het denken van Mahatma Gandhi. De voorstelling was de opening van het India Dans Festival dat nog tot eind oktober te zien is in Korzo Theater. 

De muziek van Philip Glass vergt veel van zowel de zangers van beide koren als het strijkkwartet en de pianist. De muziek van Glass kenmerkt zich door veel herhalingen, maar in het openingsdeel van Satyagraha zit er ook een behoorlijk tempo in. Revanta Sarabhai maakte hier prachtige choreografieën op met zowel traditionele Indiase dans als moderne Westerse dans. Er waren dansers speciaal over uit India en Westerse dansers uit de stal van Korzo. Ook de koren vertegenwoordigden elk een van beide culturen. De openingsvoorstelling was twee keer bomvol. Er wordt dan ook gekeken of de voorstelling hernomen kan worden in de eerste helft van 2016. Hou ons goed in de gaten!