De Driestuiversopera in het Zuiderstrandtheater

De jaren dertig. Crisis. Kurt Weill en Bertolt Brecht vertaalden dit in 1928 naar Die Dreigroschenoper, een opera die heel Europa veroverde. De vileine taal van Brecht en de stekend scheve jazz die Weill erin bracht, maakten er een staaltje maatschappijkritiek van dat ook vandaag de dag nog niets aan kracht heeft ingeboet.
Na de uitvoering in Het Concertgebouw Amsterdam bij het 125-jarig jubileum, nu te zien in het Zuiderstrandtheater. Kwekers in de kunst is in Den Haag bekend van de muziektheaterproducties Harde Handen en De Vloek op Scheveningen in het Zuiderstrandtheater. In Westland en Midden-Delfland maakten zij naam met tientallen community artproducties waaronder de opera Carmen, Turandot en Oresteia. De getalenteerde zangers van Theaterkoor Dario Fo maakten ondermeer furore met de a capella uitvoering van Bangarang van Skrillex en recentelijk met The future of sex van Wunderbaum en Misa Flamenca met gitaarvirtuoos Paco Peña.
Regie: Wilma Sekrève
Muzikale leiding: Rick Schoonbeek
Orkest: Studenten Koninklijk Conservatorium
Solisten: Theaterkoor Dario Fo
Gastrollen: Zinzi Frohwein, Henk Scholten, Koosje Sekrève en Paul Sekrève
Koren: Theaterkoor Dario Fo en het 100-koppige projectkoor van Kwekers in de kunst

De Driestuiversopera
13 & 14 jan 2017
aanvang 20:00 uur
Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag
Kaarten           
Prijs vanaf €20,- (incl. pauzedrankje &garderobe)
Een origineel belevings cadeau voor Sinterklaas en Kerst
Kaartverkoop en info
www.zuiderstrandtheater.nl en 070-8800333
www.facebook.com/kwekersindekunst
Productie: Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst
Flyer De Driestuiversopera
Teaser De Driestuiversopera (opnames Concertgebouw Amsterdam)