Satyagraha in samenwerking met Korzo

Wat een inspirerend feest is de samenwerking geworden tussen het Indiase Zangam koor en het westerse Theaterkoor Dario Fo. In 2013 samengebracht voor een grootschalig muziekproject van Korzo, vervullen ze nu de droom van dirigent Rick Schoonbeek: het opvoeren van de opera Satyagraha van de wereldberoemde componist Philip Glass. Satyagraha is losjes gebaseerd op het leven van de Indiase held Mahatma Gandhi en maakt deel uit van een trilogie die Glass maakte over mannen die de wereld hebben veranderd. De componist gaf Korzo persoonlijk toestemming om zijn opera uit te voeren met Indiase dans. De koren en dansers verraste in 2014 het publiek al met deel 1, nu wordt het India Dans Festival geopend met Akte 2. In dit deel staat de macht van de publieke opinie centraal en het verhaal over het verzet tegen de verplichte registratie in Zuid-Afrika volgens de Black Act. De Nederlands-Indiase choreografe Kalpana Raghuraman tekent voor de choreografie van Akte 2. 

Bekijk hieronder de trailer. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Korzo.