Harde Handen, een vissersopera over Scheveningen

Nu extra voorstellingen in de verkoop voor dinsdag 12 en woensdag 13 september!

Wegens groot succes in reprise: Harde Handen, gebaseerd op Heijermans' klassieker Op Hoop van Zegen. Met ontroerende liedjes, humor en veel anekdotes over het harde vissersbestaan in Scheveningen van de vorige eeuw. Niemand minder dan Loes Luca speelt de beroemde rol van Kniertje. Harde Handen is dan wel een reprise van twee jaar geleden, maar de vissersopera is toch niet helemaal hetzelfde. De muziek wordt dit keer uitgevoerd door het Residentie Orkest en aan de cast is acteur Bas Muijs toegevoegd! 

Harde Handen is een prachtig spektakel over de eeuwige strijd tegen geld, macht en de zee. Aanbevolen voor jong (8+) en oud!
Speeldata: 7, 8, 9, 10 (matinee), 12 en 13 september
Kaarten: Zuiderstrandtheater

“Degelijk vakwerk in Scheveningse vissersmusical” 
"Loes Luca is niet alleen geestig maar ook tragisch, en ze zingt uitstekend.” 

- Theaterkrant

Het publiek over Harde Handen:
‘Geweldige voorstelling, we hebben genoten!’
‘Het was SUPER bij Harde Handen!’
‘De zang, muziek, de kostums, alles was fantastisch.’

Regie Pieter Kramer Tekst Bouke Oldenhof (met tekstbijdragen van Hans Dorrestijn) Muziek Willem Breuker e.a. Muzikale leiding Rick Schoonbeek en Boudewijn Ruigrok Met Loes Luca, Lester van Olffen, Jeffrey Boekestijn, Jennifer Welts, Julia van der Vlugt, Koos Sekrève, Bas Muijs, Residentie Orkest, Theaterschool Rabarber, Kwekers in de kunst, Theaterkoor Dario Fo en het projectkoor van meer dan 100 Scheveningers.

Visserskoppen; een ode aan alle Scheveningse vissers
Tijdens de serie voorstellingen van de vissersopera Harde handen van 7 tot 13 september is ook Visserskoppen weer te bewonderen. Een expositie van 40 sprekende foto’s en citaten aan het hek bij de haven van het Zuiderstrandtheater, gemaakt door huisfotograaf Emi Barendse.