Satyagraha

De opera Satyagraha van de wereldberoemde componist Philip Glass is geïnspireerd op Mahatma Gandhi’s filosofie van geweldloos verzet. De componist gaf persoonlijk toestemming aan Korzo producties en Kwekers in de Kunst om zijn opera uit te voeren in een nieuwe enscenering met Indiase moderne dans. Het publiek werd al verrast in 2015 en 2016 met de eerste twee Aktes. In het jaar van Glass’ 80e verjaardag wordt deze muzikale happening voltooid in een uitvoering met 60 westerse - en Indiase koorzangers, operazangers, Indiase dansers, moderne dansers en muzikanten.

compositie Philip Glass | dirigent Rick Schoonbeek |  leiding Zangam koor Samhita Mundkur | leiding Theaterkoor Dario Fo Rick Schoonbeek, Boudewijn Ruigrok | dramaturgie  Leo Spreksel | lichtontwerp Peter Lemmens

De voorstelling in Korzo duurt 3 uur incl. pauzes

Speeldata:
vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober 2017 om 19.30 uur
zondag 29 oktober om 14.00 uur

Keuken van Satyagraha:
zaterdag 28 oktober om 17.00 uur

Kaartverkoop & informatie:

Korzo

Satyagraha is een productie van Korzo producties & Kwekers in de Kunst en wordt mogelijk gemaakt door donateurs, het VSBfonds, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds Cultuurparticipatie, Prins Bernard Cultuurfonds en de Cultuurschakel.