SCHEVENINGSE KUREN

SCHEVENINGSE KUREN
EEN OPERA OVER 200 JAAR SCHEVENINGEN BADPLAATS
geschreven door Sjaak Bral

do 6 t/m za 8 september 20:00 (première vrijdag 7 september)
zo 9 september 14:30,
di 11 & wo 12 september 20:00
Zuiderstrandtheater, Scheveningen

Informatie & kaartverkoop www.zuiderstrandtheater.nl 070 88 00 333

De gastvrijheid van Scheveningen is wereldberoemd. Ook deze avond, tijdens een bruiloftsfeest in het Kurhaus, worden de feestgangers in de Kurzaal door de ceremoniemeester onthaald op een warm welkom. In het Nederlands én het Papiaments. Als het dochtertje van één van de aanwezigen vraagt of het Kurhaus een paleis is, durft de gastheer geen nee te zeggen. Dit blijkt het startsein voor een wonderlijke reis door de tijd, van Jacob Pronk tot de Rolling Stones, waarbij de werkelijkheid flink wordt opgerekt. Historisch nepnieuws? Welnee. De leugen is zó mooi, dat iedereen zou willen dat het de waarheid was.

FLYER

Na het succes van Harde Handen en De Vloek op Scheveningen presenteren het Zuiderstrandtheater & Kwekers in de kunst de gloednieuwe volksopera: Scheveningse Kuren. 

Regie Kees Scholten Tekst Sjaak Bral Muzikale leiding Rick Schoonbeek & Boudewijn Ruigrok Uitvoering muziek Residentie Orkest Decor Tessa Verbei Kostuum Tanja Schwerdfeger
Met Susan Malaika Bailey, Marcel Reijans, Sjaak Bral als ceremoniemeester, het Volksoperahuis, Rabarber, koor Surinaamse vrouwenvereniging Afimo, Theaterkoor Dario Fo en een kleurrijk projectkoor van Scheveningers en Hagenaars.

Scheveningse Kuren is onderdeel van Feest aan Zee en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Bankgiroloterij, Feest aan Zee, Fonds 1818, VSB Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds.
Volg de aanloop naar deze volksopera via facebook.com/scheveningsekuren