Expositie De vis wordt duur betaald

De vis wordt duur betaald
Donderdag 6 september 2018 - zondag 30 september 2018
Zuiderstrandtheater

Een ode aan alle Scheveningse vissersvrouwen. Deze foto expositie brengt het leven van de Scheveningse vissersvrouwen in beeld met hun portretten, handen en verhalen. Wanneer hun mannen op zee waren leefden deze bijzondere vrouwen hun soms harde maar vrije bestaan aan de wal. Altijd aan het werk, sterk, onafhankelijk en trots. 
De titel van de expositie is ontleend aan de bekendste zin uit Op hoop van zegen van Herman Heijermans. De expositie is een vervolg op ‘Visserskoppen’, een foto-expositie over Scheveningse vissers in 2015. 

Fotograaf Emi Barendse van Kwekers in de kunst werd gevraagd om in het kader van Feest aan Zee ook de vrouwen te portretteren. De expositie hangt aan het hek bij de haven op het terras van het Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag. Gratis toegang!

Feest aan Zee

‘De vis wordt duur betaald’ maakt deel uit van het themajaar Feest aan Zee. 

Precies 200 jaar geleden richtte Jacob Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op, een klein houten huisje met vier badkuipen met zeewater. Hierdoor ontstond de eerste badplaats van Nederland. Het vissersdorp groeide uit tot een prachtige plek aan zee met veel grandeur en werd tevens de populairste badplaats van Nederland.