Strandopera Aida aan zee

Strandopera Aida aan zee
met Kwekers in de kunst en Theaterkoor Dario Fo

Na het overweldigende succes van Carmina Burana (2018) brengt Festival Classique wederom een spectaculaire opera naar het Scheveningse strand: Aida aan Zee. 

Giuseppe Verdi schreef Aida in 1871 en sindsdien is de opera wereldwijd een succes. De opera speelt zich af in de woestijn tijdens een oorlog tussen de twee grote Afrikaanse rijken uit de oudheid: het Egyptische en het Ethiopische rijk. Dat het strand dé ideale locatie is, behoeft geen betoog. Haar populariteit heeft Aida mede te danken aan de spectaculaire Triomfscène, waarin Radames in Egypte als held wordt onthaald na zijn overwinning op de Ethiopiërs. Naast deze grootse kant kenmerkt Aida zich ook door de intieme momenten waarin de persoonlijk heden van de karakters op indrukwekkende wijze tot hun recht komen. 

Speciaal voor Aida aan Zee is een nieuwe versie gearrangeerd door Marijn van Prooijen. De lengte van de originele opera is daarbij teruggebracht van drie uur naar 75 minuten. Het verhaal kan zich meten met het origineel. Uiteraard ontbreekt de beroemde Triomfscène niet. 

Voor deze strandopera bundelen een projectkoor van ruim 300 zangers en zangeressen, talentvolle dansers, prachtige solisten, Theaterkoor Dario Fo en een 12-koppig orkest hun krachten. In combinatie met een setting op het Zuiderstrand, tijdens zonsondergang, wordt Aida  aan Zee een overweldigende  en onvergetelijke ervaring. 

Aida aan Zee is een initiatief van Festival Classique in co-productie met Korzo en in samenwerking met Muziek theater Hollands DiepKwekers in de kunst en het Zuiderstrandtheater.

Uitvoerenden

Kelly God Aida
Lien Haegeman Amneris 
Marcel Reijans Radamès 
Pieter Hendriks Amonasro 
Jaap Sletterink Il Re
Koos Sekrève Ramfis 
Theaterkoor Dario Fo

David Prins concept en regie 
Marijn van Prooijen arrangement
Rick Schoonbeek dirigent & muzikale leiding
Boudewijn Ruigrok muzikale leiding
Shailesh Bahoran, Junadry Leocaria choreografie
Tanja Schwerdfeger kostuums
Wima Sekrève bewegingscoach
Annemarie Goedvolk, Bastiaan Everink artistieke begeleiding

KOOP NU KAARTEN:
donderdag 13 juni
vrijdag 14 juni
zaterdag 15 juni
De strandopera wordt driemaal opgevoerd. Controleer daarom bij het maken van uw boeking dat u de juiste datum selecteert. 

Combinatieticket
Boek Aida aan Zee samen met de voorstelling van het Nederlands Saxofoon Octet op 21 of 22 juni en betaal slechts  € 42,50 voor beide voorstellingen.

Genoemde prijzen zijn exclusief € 0,99 servicekosten per ticket en € 0,79 transactiekosten voor gebruik van iDEAL.

Kledingadvies
De voorstelling vindt plaats in de openlucht en is niet overdekt. Houd daarom de weersverwachting in de gaten en stem je kleding hierop af. Tijdens de voorstelling zijn paraplu’s niet toegestaan. Alleen bij extreem slecht weer wordt een voorstelling afgelast. In dit geval word je per e-mail geïnformeerd, uiterlijk om 18.00 uur op de dag dat de voorstelling plaatsvindt. Indien je niets hoort, gaat de voorstelling gewoon door. In geval van afgelasting van de voorstelling biedt Festival Classique een alternatieve datum aan, namelijk zondag 16 juni.

Bereikbaarheid
Aida aan Zee wordt opgevoerd op het Zuiderstrand. Kom je met de auto, dan kun je betaald parkeren bij het Zuiderstrandtheater. De in- en uitgang van het parkeerterrein bevinden zich aan de Hellingweg. Tevens kun je parkeren aan de Houtrustweg. De beschikbare plaatsen zijn zeer beperkt. Overweeg daarom om te reizen met het openbaar vervoer of pak de fiets. Bus 28 (HTM) rijdt van Den Haag Centraal Station naar het Zuiderstrandtheater.

Toegankelijkheid 
Aida aan Zee wordt opgevoerd op het strand. Als je slecht ter been bent, gebruik maakt van een rolstoel of een rollator, dan helpen we je graag. Neem vooraf contact op met Festival Classique via festival@festivalclassique.nlvoor meer informatie en/of voor het boeken van een rolstoelplaats. 

Meer informatie www.festivalclassique.nl