Vrouw Houtebeen

Vrouw Houtebeen
Kwekers in de kunst & Residentie Orkest

De zee, de zee, je moet blijven liggen, blijven liggen waar je ligt, waar je al die tijd gelegen hebt. Kom niet naar ons, wij komen naar jou. Kom ons niet halen, wij komen je redden.

Na Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en Scheveningse Kuren een nieuwe operavloot aan de stam. Een moderne odyssee waarin vrouwen een stem krijgen, losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis Jol Houtebeen en zijn vrouw Aeltje Jansz. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden. Met muziek van Arthur Sullivan (van het bekende Engelse theatermakersduo Gilbert & Sullivan), live uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Sentimentele piraten, stoere kapitein
Ael houdt haar man het liefste bij zich, maar toch gaat hij steeds weer de zee op. De zee houdt zich ook niet meer zo aan de spelregels en komt steeds dichterbij. Als de papegaai Chico na een tijdje terugkeert van zee en vreemde dingen krast die haar man gezegd zou hebben, raakt ze in paniek. De vrouwen proberen contact te krijgen met hun uitgevaren mannen maar het blijft stil. Ze hakken de knoop door, bevrouwen het schip en gaan de mannen zoeken. Een hoopvolle klimaatopera met Loes Luca in de hoofdrol.

Coproductie: Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst, Residentie Orkest naar een libretto van Gijsje Kooter. Regie: Vincent van den Elshout | Muzikale leiding: Boudewijn Ruigrok en Rick Schoonbeek | Met: Loes Luca, Dook van Dijck, Kim van Zeben, Koos Sekrève, Theaterkoor Dario Fo en het projectkoor met meer dan 100 Scheveningse zangers.

Kaarten en info Zuiderstrandtheater

Deze voorstelling is tot stand gekomen met dank aan: VSB Fonds, Bank Giro Loterij, Culture Club, Fonds 1818, Stadsdeel Scheveningen, Gemeente Den Haag, culturele projecten en Cultuurschakel.