Vrouwenkunstwerk

VROUWENKUNSTWERK is een tentoonstelling naar aanleiding van 100 jaar vrouwenstemrecht. Het is pas 100 jaar dat Vrouwen mogen kiezen en gekozen kunnen worden. Het Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst brengen dit onder de aandacht in de nieuwe Scheveningse opera Vrouw Houtebeen, de portrettenserie Vrouwen van Den Haag, de kindervoorstelling Kaat piraat en de tentoonstelling Vrouwenwerk.

In de tentoonstelling VROUWENKUNSTWERK is het werk te zien van 10 jonge vrouwelijke Scheveningse en Haagse beeldend kunstenaars. Zij lieten zich inspireren door het erfgoed in de ‘vrouwelijke’ collectie van Muzee Scheveningen. Vrouwen die met een mand vol vissen op het hoofd van Scheveningen naar Den Haag liepen om hun handel te verkopen, badkoetsen waarmee vrouwen opbespied te water werden gelaten, sieraden van het haar van overleden dierbaren, badmode, de plooien van de mutsen van de Scheveningse dracht, de Scheveningse nettenboetsters. Deze nieuwe kunstwerken worden gepresenteerd in de gezamenlijke expositie Vrouwenwerk. Een ode aan de vrouw, haar strijd voor gelijke rechten.

Het werk van Marie Civikov, Nicky Konings en Lotte van Lieshout is tijdens de voorstellingsdagen van Vrouw Houtebeen te zien in de foyer van het Zuiderstrandtheater en geeft de bezoekers van Vrouw Houtebeen een eerste indruk van de expositie Vrouwenwerk. De complete tentoonstelling met ook het werk van Jantien Baas, Tanja Engelberts, Jacqueline Leeuwenburgh, Larissa Schepers, Jeannette Slütter, Marlous van der Toorn en Mickey Yang is te zien van 27 september tot 1 december 2019 bij Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 72-74. Daarna reist de expositie rond in Den Haag.