Boerol - Boerolballades

Boudewijn en Marlies Ruigrok van Kwekers in de kunst en Theaterkoor Dario Fo brachten een ode aan 10 jaar Boerol. Met de Boerenballades in de schapenstal zongen zij het geweldige festival Boerol 2017 naar de FINALE toe.

b-DSC_6324.jpg

Preview Harde handen op Boerol

In de silo gaven de vissers en hun vrouwen van het projectkoor van Kwekers in de kunst een preview uit de opera Harde Handen. Harde handen is een echte vissersopera met ontroerende liedjes, humor en veel anekdotes over het harde vissersbestaan in Scheveningen van de vorige eeuw. Wegens groot succes gaat Harde handen in reprise van 7 t/m 10 september in het Zuiderstrandtheater

br-DSC_6358.jpg

Eerste paal OCC Den Haag

Op woensdag 22 juni 2017 was het dan eindelijk zover. De eerste paal voor het OCC, de cultuurtempel in het centrum van de stad Den Haag met natuurlijk optredens van de toekomstige gebruikers van het OCC waaronder Kwekers in de kunst. Een klein feestje aan het Spui waar Theaterkoor Dario Fo namens de kwekers het Eerst paal-lied zong uit de muziektheatervoorstelling De Vloek op Scheveningen.

Opening FNV-hoofdkantoor

Op 9 juni opende het FNV een nieuw kantoor. Kwekers in de kunst werd gevraagd om mee te werken aan dit House Warming Festival waarbij vier hoofdkantoren van de FNV in Amsterdam, Zoetermeer, Woerden en in Utrecht verhuisden naar het Mediq-hoofdkantoor Leidsche Rijn, waar 2000 mensen komen te werken. Theaterkoor Dario Fo verzorgde het muzikale deel van deze feestelijke opening.

Meespeelvoorstelling Juffrouw Kachel

Hou je van acteren, muziek en zingen? Sta je graag op het podium? Of zou je het eens willen proberen? Geef je dan nu op voor de meespeelvoorstelling Juffrouw Kachel. We zoeken kinderen van 8 tot en met 12 jaar die samen met muzikanten en acteurs een stuk spelen geïnspireerd door het beroemde boek over een vreselijk enge juffrouw van Toon Tellegen: Juffrouw Kachel.

Lees de flyer Meespeelvoorstelling Juffrouw Kachel

In de zomervakantie-week van 31 juli tot en met 4 augustus wordt er elke ochtend gewerkt aan het stuk. En op zaterdag 5 augustus wordt het gespeeld in Lijm & Cultuur en kunnen je ouders, je opa en je oma, je broertjes en zusjes, de buurvrouwen en anderen komen kijken.

Juffrouw Kachel heeft twee manieren van slaan, en allebei zijn ze heel gemeen. Juffrouw Kachel is dan ook verschrikkelijk gemeen. En wat kun je daartegen doen? Op wraak zinnen.. Want er zijn ook heel veel manieren om wraak te nemen! Maar niets is wat het lijkt. Is de gemeenheid van Juffrouw Kachel wel echt waar? Misschien heeft zelfs Juffrouw Kachel wel een klein hartje.

Data repetities en voorstelling:
31 juli tot en met 4 augustus – repetities van 10.00 tot 11.30 uur in VAK Delft, Westvest 9 in Delft
5 augustus – generale repetitie van 10.00 – 11.30 uur
5 augustus – voorstelling om 18.00 uur in Lijm & Cultuur, Rotterdamseweg 272 in Delft

Aanmelden
Lijkt het je leuk om mee te doen, of wil je meer informatie: mail dan naar Emi. Kosten om deel te nemen bedragen € 25,-.

Juffrouw Kachel is een productie van Kwekers in de kunst in samenwerking met Delft Chamber Music Festival.

De oogst van twee jaar Kwekers in de kunst

Trots presenteren we u De oogst van twee jaar Kwekers in de kunst. Met deze publicatie kijken we voldaan terug naar de eerste twee jaren van Kwekers in de kunst. Wat begon als een plan om het erfgoed van het Dario Fo, ondernemers in de kunst te bewaren, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze kunstorganisatie die kantoor houdt in het Zuiderstrandtheater, met een schat aan bijzondere projecten en fantastische samenwerkingspartners waar we 'groos' op zijn, zoals ze in Westland zouden zeggen.

In de uitgave De oogst van twee jaar Kwekers in de kunst vindt u niet alleen grootse muziektheaterprojecten, maar ook poëzie, beeldende kunst, erfgoed, maatwerk en nog meer. Professionele partners, deelnemers en mensen die op een andere manier bij en met Kwekers in de kunst betrokken zijn vertellen over onze samenwerking. Achterin vindt u nog een stuk gewijd aan de ruggengraat van onze muziektheaterprojecten: Theaterkoor Dario Fo. Ook in de toekomst staan alweer mooie projecten op stapel. Zo brengen we de reprise van de Scheveningse vissersopera Harde Handen in samen werking met het Zuiderstrandtheater en zetten we onder andere onze bijzondere band met Korzo voort in een volledige uitvoering van Philip Glass' opera Satyagraha, met zangers vanuit de hele wereld, fantastische dansers en muzikanten. Daarnaast breiden we onze samenwerking met het prestigieuze Delft Chamber Music Festival uit en ons Theaterkoor Dario Fo staat volgend seizoen weer op de planken met de fenomenale flamencogitarist Paco Peña in het Zuiderstrandtheater. 

Veel om op terug te kijken, maar ook veel om naar uit te zien, dus!

U kunt de publicatie hier online bekijken. Het boekje is ook fysiek verkrijgbaar voor €12,50 inclusief verzendkosten. Als u geïnteresseerd bent, stuur dan een mail naar boudewijn@kwekersindekunst.nl.

Theaterkoor Dario Fo bij DWDD

Marcel Rijans met Theaterkoor Dario Fo illustreerden afgelopen vrijdag het legendarische DennisBergkamp-doelpunt bij De Wereld Draait Door. Een ode met 'Nessun Dorma' uit de opera Turndot van Puccini. Bekijk hier het fragment van De Wereld Draait Door Het Theaterkoor Dario Fo van Kwekers in de kunst trad al vaker op bij DWDD maar nog niet eerder was het zo'n 'spoedklus'. Rond 14.00 uur werd het koor benaderd en om 19.00 uur stond het klaar in de studio op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. 

Reprise van Harde Handen in september

Harde Handen is een vissersopera over Scheveningen. Veel mensen hebben de opera in 2015 gemist. Daarom de reprise van de Scheveningse vissersopera Harde Handen naar het bekende verhaal van ‘Op hoop van zegen’ over het harde vissersbestaan in de vorige eeuw, speciaal geschreven naar de geschiedenis van Scheveningen. In de regie van Pieter Kramer met Loes Luca als Kniertje, Theaterkoor Dario Fo en met een projectkoor van meer dan honderd Scheveningers.
Nieuws over inschrijving voor het projectkoor op deze site onder 'meedoen'.

7 t/m 10 september 2017 I 20:00 uur – Zuiderstrandtheater  

Kaarten vanaf half mei via www.zuiderstrandtheater.nl  

 

Satyagraha op CaDance Festival

Na het grote succes tijdens India Dans Festival in oktober worden de Satyagraha I en II van Philip Glass speciaal voor festival CaDance 2017 hernomen. Twee van de drie aktes worden uitgevoerd door het door Korzo opgerichte Indiase Zangam koor, Theaterkoor Dario Fo en Indiase dansers. De choreografie is van Revanta Sarabhai en Kalpana Raghurama.

Kaarten op www.cadance.nl/nl/producties/satyagraha of bij de festivalkassa in het Korzo theater aan de Prinsestraat 42, Den Haag
tel 070 363 7540.

Klik hier voor de e-flyer

Zilte Zoenen 2, een valentijnsconcert

Zilte Zoenen is een gevarieerd, zinderend concert over de liefde. Wereldberoemde liefdesliederen in nieuwe arrangementen, eeuwenoude volksmuziek en echte klassiekers worden uitgevoerd. In Zilte Zoenen 2 brengen we een ode aan popartiesten die ons ontvielen: Leonard Cohen, David Bowie, Prince en George Michael.Met medewerking van Theaterkoor Dario Fo, Komfort & Joy, koor Geen Gehoor en een projectkoor met temperamentvolle Scheveningse zangers en veel andere zwoele gasten.

Dinsdag 14 februari 2017 | 20.00 uur

Zuiderstrandtheater in Scheveningen

Kaarten € 20 / €15 / €10

www.zuiderstrandtheater.nl of 070 88 00 333

Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag
gemakkelijk bereikbaar en volop parkeergelegenheid

Zilte Zoenen II is een productie Kwekers in de kunst. 

Flyer Zilte Zoenen II

De Driestuiversopera in het Zuiderstrandtheater

De jaren dertig. Crisis. Kurt Weill en Bertolt Brecht vertaalden dit in 1928 naar Die Dreigroschenoper, een opera die heel Europa veroverde. De vileine taal van Brecht en de stekend scheve jazz die Weill erin bracht, maakten er een staaltje maatschappijkritiek van dat ook vandaag de dag nog niets aan kracht heeft ingeboet.
Na de uitvoering in Het Concertgebouw Amsterdam bij het 125-jarig jubileum, nu te zien in het Zuiderstrandtheater. Kwekers in de kunst is in Den Haag bekend van de muziektheaterproducties Harde Handen en De Vloek op Scheveningen in het Zuiderstrandtheater. In Westland en Midden-Delfland maakten zij naam met tientallen community artproducties waaronder de opera Carmen, Turandot en Oresteia. De getalenteerde zangers van Theaterkoor Dario Fo maakten ondermeer furore met de a capella uitvoering van Bangarang van Skrillex en recentelijk met The future of sex van Wunderbaum en Misa Flamenca met gitaarvirtuoos Paco Peña.
Regie: Wilma Sekrève
Muzikale leiding: Rick Schoonbeek
Orkest: Studenten Koninklijk Conservatorium
Solisten: Theaterkoor Dario Fo
Gastrollen: Zinzi Frohwein, Henk Scholten, Koosje Sekrève en Paul Sekrève
Koren: Theaterkoor Dario Fo en het 100-koppige projectkoor van Kwekers in de kunst

De Driestuiversopera
13 & 14 jan 2017
aanvang 20:00 uur
Zuiderstrandtheater, Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag
Kaarten           
Prijs vanaf €20,- (incl. pauzedrankje &garderobe)
Een origineel belevings cadeau voor Sinterklaas en Kerst
Kaartverkoop en info
www.zuiderstrandtheater.nl en 070-8800333
www.facebook.com/kwekersindekunst
Productie: Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst
Flyer De Driestuiversopera
Teaser De Driestuiversopera (opnames Concertgebouw Amsterdam)

 

 

 

 

Gezocht: jonge zangers voor De Driestuiversopera

Voor het koor in de 'De Driestuiversopera' is Kwekers in de kunst op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde zangers die mobiel zijn op het podium en een uitdagende regie niet schuwen. Uiteraard wordt er binnen de aanmeldingen gezocht naar een goede balans tussen mannen en vrouwen en jong en oud.

We repeteren op donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur in de repetitieruimte van het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. De startdatum wordt binnenkort vastgesteld. Kosten voor deelname aan de Driestuiversopera zijn € 75,-. 

Aanmelden kan via een mail naar tanja@kwekersindekunst.nl

Naamgever Dario Fo overleden

Ik wil de mensen aan het lachen brengen. Niet alleen de mond opent zich bij het lachen maar ook de hersenen. - Dario Fo

De naamgever van Theaterkoor Dario Fo en de voorloper van Kwekers in de kunst, de schrijver, regisseur en nobelprijswinnaar Dario Fo, is op negentigjarige leeftijd overleden. Dario Fo is een grote inspiratie geweest voor onze stichting. Zijn humoristische en scherpe werkwijze waarbij iedereen betrokken kan worden is een rode draad in ons werk. Wij zullen zijn passie voor theater en muziek, voor en door alle lagen van de samenleving, met trots blijven voortzetten.

Bekijk hieronder de documentaire van Paul Kramer over Dario Fo, ondernemers in de kunst, waar Dario Fo aan meewerkte. 

Satyagraha in samenwerking met Korzo

Wat een inspirerend feest is de samenwerking geworden tussen het Indiase Zangam koor en het westerse Theaterkoor Dario Fo. In 2013 samengebracht voor een grootschalig muziekproject van Korzo, vervullen ze nu de droom van dirigent Rick Schoonbeek: het opvoeren van de opera Satyagraha van de wereldberoemde componist Philip Glass. Satyagraha is losjes gebaseerd op het leven van de Indiase held Mahatma Gandhi en maakt deel uit van een trilogie die Glass maakte over mannen die de wereld hebben veranderd. De componist gaf Korzo persoonlijk toestemming om zijn opera uit te voeren met Indiase dans. De koren en dansers verraste in 2014 het publiek al met deel 1, nu wordt het India Dans Festival geopend met Akte 2. In dit deel staat de macht van de publieke opinie centraal en het verhaal over het verzet tegen de verplichte registratie in Zuid-Afrika volgens de Black Act. De Nederlands-Indiase choreografe Kalpana Raghuraman tekent voor de choreografie van Akte 2. 

Bekijk hieronder de trailer. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Korzo.

Misa Flamenca met Paco Peña

Techniek en virtuositeit van flamencogitarist Paco Peña zijn onovertroffen. Na vijftig jaar staat hij nog steeds aan de wereldtop. In ‘Misa Flamenca’ mengt hij zijn katholieke en zijn flamencoachtergrond tot één meeslepende spirituele ervaring. Met drie gitaristen, drie zangers, een danser en Theaterkoor Dario Fo.

Met medewerking van Kwekers in de kunst & Theaterkoor Dario Fo

Gitaar: Jose Luis Fernandez, Rafael Montilla Recio
Zang: Rafael Montilla Moya en anderen
Percussie: Ignacio Lopez
Dans: Angel Lopez

De vloek op Scheveningen

Van 8 tot en met 14 september spelen Kwekers in de kunst in samenwerking met het Zuiderstrandtheater, Theaterkoor Dario Fo, het Volksoperahuis, het Residentie Orkest en Rabarber de community opera ´De vloek op Scheveningen´. Een nieuw stuk geschreven door Sjaak Bral, met bekende opera- en musicalmuziek door het Residentie Orkest, over de opkomst en de ondergang van het eiland Vlook, op de plek waar nu het Zuiderstrandtheater staat. De verkoop gaat hard, dus we hebben twee voorstellingen van De vloek op Scheveningen bijgeboekt! Bestel je kaarten via www.zuiderstrandtheater.nl/De_Vloek

Klassiek in de klei groot succes!

Klassiek in de klei, een ode aan het boerenleven in klassieke muziek, op de vooravond van Boerol, op de prachtige boerderij Het Kraaijenest, was een groot succes. De weergoden waren ons welgezind, ondanks de slechte voortekenen de dagen ervoor. Ruim vijfhonderd bezoekers konden genieten van klassieke muziek achter het kippenhok, in de silo, in de sloot, in de hooischuur en in het veld. Er waren zangers van het speciale Klassiek in de klei-projectkoor, Theaterkoor Dario Fo, FOcalicious, het Midden-Delfland-koor en muzikanten van onder andere Delft Chamber Music Festival, De Maxima´s en De Knotwilgen.

Theaterkoor Dario Fo op Holland Festival

Theaterkoor Dario Fo was op 18 en 19 juni te zien op het Holland Festival in de voorstelling ´The future of sex´ van Wunderbaum in samenwerking met schrijver Arnon Grünberg, regisseur Johan Simons en componist Simon Lenski. De voorstelling over het verdwijnen van intimiteit tussen mensen en de steeds groter wordende consumptie kreeg vier sterren in De Volkskrant en in de Theaterkrant. Vanaf september toert de voorstelling langs Nederlandse theaters. Kijk voor de volledige speellijst in de agenda.

Kwekers in de kunst naar Zuiderstrandtheater

3107b1da-2922-46c5-8ee0-a90346bd430c.jpeg

De stichting Kwekers in de kunst verhuist deze week naar Den Haag. Na de succesvolle vissersopera Harde Handen, een co-productie van Kwekers in de kunst en het Zuiderstrandtheater, waarmee het nieuwe Zuiderstrandtheater dit seizoen opende, wordt de samenwerking uitgebreid. De intentie is uitgesproken om de komende vier jaar samen voorstellingen te maken. Om dit voornemen handen en voeten te geven betrekt het team van Kwekers in de kunst de komende tijd een kantoor in het theater. 

Theaterkoor Dario Fo bij De Wereld Draait Door

Dinsdagavond is Theaterkoor Dario Fo, samen met Tania Kross, te zien in De wereld draait door. Ze zingen daar een deel uit de nieuwe opera AEX met teksten van Heleen van Royen en muziek van Jeff Hamburg. De opera vertelt over de opkomst en de ondergang van een huwelijk als metafoor voor de beurs. Theaterkoor Dario Fo ontmoette Tania Kross al eerder bij de opname van het tv-programma ´Typisch Tania´ in 2013. Het theaterkoor maakt deelt uit van de kunstorganisatie Kwekers in de kunst.