ZANGERS GEZOCHT VOOR NIEUWE THEATERPRODUCTIE MET LOES LUCA

April 15, 2019

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWE COMMUNITY OPERA VROUW HOUTEBEEN IN HET ZUIDERSTRANDTHEATER

Na Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en Scheveningse Kuren  presenteren het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest en Kwekers in de kunst de nieuwe community opera: Vrouw Houtebeen. Een moderne odyssee waarin de vrouwen een stem krijgen, losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis Jol Houtebeen en zijn vrouw Aeltje Jansz. Een liefdesavontuur tegen een achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden.  Voor het speciale projectkoor zoeken we zangers.

Vooral mannen zijn welkom, ook zonder ervaring. Op donderdag avond 9 mei tussen 20.00 en 22.00 uur zal de nieuwe muziektheaterproductie worden gepresenteerd, stellen we het artistieke team voor en kun je uitproberen of het wat voor je is. Nog geheel vrijblijvend natuurlijk!  Aanmelden kan via tanja@kwekersindekunst.nl
De kosten voor deelname bedragen € 99,-. De Ooievaarspas biedt 50% korting.
flyer /informatie aanmelding projectkoor

Over Vrouw Houtebeen
Ael houdt haar man het liefste bij zich, dat hij niet meer steeds de zee op gaat. De zee houdt zich ook niet meer zo aan de spelregels en komt steeds dichterbij. Als de papegaai Chico na een tijdje terugkeert en vreemde dingen krast die haar man gezegd zou hebben, raakt ze in paniek. De vrouwen proberen contact te krijgen met hun uitgevaren mannen maar het blijft stil op zee. Ze hakken de knoop door, gaan de mannen zoeken en bevrouwen het schip. Een schijnbaar luchtige klimaatopera met Loes Luca in de hoofdrol.

Co-productie: Zuiderstrandtheater, Kwekers in de kunst, Residentie Orkest
Regie: Vincent van den Elshout
Libretto: Gijsje Kooter
Muzikale leiding: Kwekers in de kunst
Spel & zang: Loes Luca, Dook van Dijck, Theaterkoor Dario Fo, projectkoor Vrouw Houtebeen

Vrouw Houtebeen

5 t/m 11 september 2019

Locatie: Zuiderstrandtheater

190805 Loes Luca - Vrouw Houtebeen 1.jpg

Meedoen in producties?

De producties van Kwekers in de kunst geven de deelnemers een unieke kans om betrokken te zijn en te ervaren wat het is om op het podium te staan. Dat kan zijn in prachtig theater, een oude schuur, een manege, op het strand of een drijvend podium op een plas. Per project kijken we wat past. Kwekers in de kunst zoekt waar mogelijk samenwerking met componisten, orkesten, kunstenaars en schrijvers.
Meedoen betekent over het algemeen zingen in het projectkoor. Samen werken aan een productie schept een band en werkt vaak bijzonder inspirerend. Kwekers in de kunst werkt niet met een vast koor. Per project kunnen mensen zich aanmelden voor deelname. Veel mensen doen vaker mee, maar ook inschrijven voor één project is mogelijk. In de zangers van het koor wordt geïnvesteerd. Naast de dirigent en repetitor zijn er een choreograaf, regisseur, vormgever en betrokken bij de projecten. De community art-producties van Kwekers in de kunst staan open voor deelname van iedereen. Sommige producties zijn exclusief voor uitgesproken doelgroepen en aan sommige producties worden bepaalde eisen gesteld aan de zangers en is auditie noodzakelijk.
Binnen de cast bevinden zich altijd mensen van Kwekers in de kunst zelf en van Theaterkoor Dario Fo. Zij hebben een spelende en tegelijk coachende rol, waarmee de kwaliteit gewaarborgd is en de concentratie, verdieping en inspiratie wordt bevorderd bij ieder die meespeelt. Zij nemen ondersteunen de deelnemers met minder ervaring.
Deelnemers aan producties van Kwekers in de kunst betalen een deelnemersbijdrage per project. De hoogte van de deelnemersbijdrage is afhankelijk van de subsidie per project.

Vrijwilligers
Vrijwilligers achter de schermen zijn van onschatbare waarde bij de community art-producties van Kwekers in de kunst. Zij vervullen een rol in het kostuumatelier, bouwen en sjouwen, zijn gastvrouw, publieksbegeleiders, BHV-ers, parkeerwachten en verkeersregelaars, verlenen hand- en spandiensten en zijn ambassadeurs van de producties.

Ook zin om mee te doen?
Stuur ons een mailtje dan houden we je op de hoogte van de mogelijkheden.