Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst presenteren

ZING MEE AAN ZEE
In januari 2019 trapt het Zuiderstrandtheater het jaar af met Zing mee aan Zee. Hierbij krijgt iedereen die van zingen houdt de mogelijkheid om workshops te volgen bij professionals en samen op te treden op het prachtige podium van het Zuiderstrandtheater.

donderdag 10 januari 
Het Haags Wereldkoor met muziek uit alle windrichtingen samen met slagwerkgroep Percossa
Het Haags Wereldkoor verraste de bezoekers eerder dit jaar, en nu zijn ze terug. In januari werken ze samen met slagwerkgroep Percossa en zangers uit Den Haag en omstreken. Hou je van zingen en wil je een keer op een groot podium staan? Meld je dan aan voor het Haags Wereldkoor. Een koor dat veelzijdig repertoire zingt uit alle windstreken. Waar je roots ook liggen, iedereen is welkom. Ook als je niet eerder gezongen hebt.


vrijdag 11 januari
Musical-sing-a-long met Stanley Burleson en Vajèn van den Bosch.
De leukste musical sing-a-long van het land komt naar Den Haag! Op vrijdag 11 januari stappen musicalsterren Vajèn van den Bosch (o.a. The Sound of Music en On Your Feet!) en Stanley Burleson (o.a. Miss Saigon, Sister Act en Elisabeth) op het podium van het Zuiderstrandtheater. Kom zelf ook luidkeels meezingen vanuit je stoel. Voor koren is er een kans om mee te zingen op het podium. Meld jouw koor en jullie favoriete nummer aan voor 23 december 2018 via emi@kwekersindekunst.nl
Win een meet & greet met Stanley Burleson en Vajèn van den Bosch.
 
zaterdag 12 januari
Operascratch in één dag met (semi)amateurs en professionals met live orkest.
Ben jij een geoefende operazanger(es) en kan je er geen genoeg van krijgen? Of ben je een liefhebber met iets minder ervaring? Je kunt kiezen uit twee verschillende programma’s. Na aanmelding krijg je digitale bladmuziek en oefenbestanden opgestuurd.
Het eerste programma is geschikt voor minder ervaren zangers. Hierbij volgen de zangers de workshops stemvorming en zingen in een koor en werken we aan de houding op het toneel.
Het tweede programma is geschikt voor meer ervaren zangers. Ze repeteren aan alle stukken (o.a. uit Aïda, Carmen en Il Trovatore). 's-Avonds is het concert met professionele solisten en orkest in het Zuiderstrandtheater.

Zin om mee te doen met ZING MEE AAN ZEE? 
Maak je keuze of doe overal aan mee.
Ook leuk om kado te krijgen. Of geven, nog leuker.
Klik voor informatie en deelnemerskaarten:

Haags Wereldkoor

Musical-sing-a-long

Opera Scratch

Passe Partouts 

zingende man zingmeeaanzee-w.jpg

 


Meedoen in producties?

De producties van Kwekers in de kunst geven de deelnemers een unieke kans om betrokken te zijn en te ervaren wat het is om op het podium te staan. Dat kan zijn in prachtig theater, een oude schuur, een manege, op het strand of een drijvend podium op een plas. Per project kijken we wat past. Kwekers in de kunst zoekt waar mogelijk samenwerking met componisten, orkesten, kunstenaars en schrijvers.
Meedoen betekent over het algemeen zingen in het projectkoor. Samen werken aan een productie schept een band en werkt vaak bijzonder inspirerend. Kwekers in de kunst werkt niet met een vast koor. Per project kunnen mensen zich aanmelden voor deelname. Veel mensen doen vaker mee, maar ook inschrijven voor één project is mogelijk. In de zangers van het koor wordt geïnvesteerd. Naast de dirigent en repetitor zijn er een choreograaf, regisseur, vormgever en betrokken bij de projecten. De community art-producties van Kwekers in de kunst staan open voor deelname van iedereen. Sommige producties zijn exclusief voor uitgesproken doelgroepen en aan sommige producties worden bepaalde eisen gesteld aan de zangers en is auditie noodzakelijk.
Binnen de cast bevinden zich altijd mensen van Kwekers in de kunst zelf en van Theaterkoor Dario Fo. Zij hebben een spelende en tegelijk coachende rol, waarmee de kwaliteit gewaarborgd is en de concentratie, verdieping en inspiratie wordt bevorderd bij ieder die meespeelt. Zij nemen ondersteunen de deelnemers met minder ervaring.
Deelnemers aan producties van Kwekers in de kunst betalen een deelnemersbijdrage per project. De hoogte van de deelnemersbijdrage is afhankelijk van de subsidie per project.

Vrijwilligers
Vrijwilligers achter de schermen zijn van onschatbare waarde bij de community art-producties van Kwekers in de kunst. Zij vervullen een rol in het kostuumatelier, bouwen en sjouwen, zijn gastvrouw, publieksbegeleiders, BHV-ers, parkeerwachten en verkeersregelaars, verlenen hand- en spandiensten en zijn ambassadeurs van de producties.

Ook zin om mee te doen?
Stuur ons een mailtje dan houden we je op de hoogte van de mogelijkheden.