Doe mee met grootse uitvoering van Carmina Burana!

Festival Classique zoekt zangers en zangeressen voor een grootse uitvoering van de Carmina Burana. Tijdens de twaalfde editie van het festival wordt het stuk drie keer uitgevoerd door het speciaal hiervoor samengestelde projectkoor van 300 zangers en zangeressen. Daarvoor zoeken we jou! Deze muzikale uitvoering vindt plaats op het Noorderstrand van Scheveningen. Dit unieke project wordt geproduceerd door Festival Classique in samenwerking met Kwekers in de kunst, Opera2Day en Theaterkoor Dario Fo.

 

 

Data generale en voorstellingen

  • 5 juni voorgenerale
  • 6 juni generale repetitie
  • 7/8/9 juni voorstellingen
  • 10 juni succesoptie

Data repetities

De wekelijkse koorrepetities vinden plaats op maandagen en dinsdagen. Je kunt kiezen om op maandag of dinsdag te repeteren. De repetitieavonden starten op 12 en 13 maart.

 

Feest aan zee

Carmina Burana is onderdeel van de programmering van Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Scheveningen. In 1818 bouwde Jacob Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers een zee aan activiteiten. Bekijk het hele programma op de website.

Voorwaarden deelname

  • Kosten voor deelname zijn €50
  • De maandagrepetitie is van 20u-22u op de Binckhorstlaan 135 in Den Haag
  • De dinsdagrepetitie is van 20u-22u op de Kranenburgweg 203 in Den Haag (in de blauwe loods tegenover het Zuiderstrandtheater)

Aanmelding

Enthousiast geworden? Meld je aan vóór 12 februari bij Kwekers in de kunst via tanja@kwekersindekunst.nl. Geef bij de aanmelding aan bij welke repetitieavond je wilt aansluiten

 

Meedoen?

De producties van Kwekers in de kunst geven de deelnemers een unieke kans om betrokken te zijn en te ervaren wat het is om op het podium te staan. Dat kan zijn in prachtig theater, een oude schuur, een manege, op het strand of een drijvend podium op een plas. Per project kijken we wat past. Kwekers in de kunst zoekt waar mogelijk samenwerking met componisten, orkesten, kunstenaars en schrijvers.
Meedoen betekent over het algemeen zingen in het projectkoor. Samen werken aan een productie schept een band en werkt vaak bijzonder inspirerend. Kwekers in de kunst werkt niet met een vast koor. Per project kunnen mensen zich aanmelden voor deelname. Veel mensen doen vaker mee, maar ook inschrijven voor één project is mogelijk. In de zangers van het koor wordt geïnvesteerd. Naast de dirigent en repetitor zijn er een choreograaf, regisseur, vormgever en betrokken bij de projecten. De community art-producties van Kwekers in de kunst staan open voor deelname van iedereen. Sommige producties zijn exclusief voor uitgesproken doelgroepen en aan sommige producties worden bepaalde eisen gesteld aan de zangers en is auditie noodzakelijk.
Binnen de cast bevinden zich altijd mensen van Kwekers in de kunst zelf en van Theaterkoor Dario Fo. Zij hebben een spelende en tegelijk coachende rol, waarmee de kwaliteit gewaarborgd is en de concentratie, verdieping en inspiratie wordt bevorderd bij ieder die meespeelt. Zij nemen ondersteunen de deelnemers met minder ervaring.
Deelnemers aan producties van Kwekers in de kunst betalen een deelnemersbijdrage per project. De hoogte van de deelnemersbijdrage is afhankelijk van de subsidie per project.

Vrijwilligers
Vrijwilligers achter de schermen zijn van onschatbare waarde bij de community art-producties van Kwekers in de kunst. Zij vervullen een rol in het kostuumatelier, bouwen en sjouwen, zijn gastvrouw, publieksbegeleiders, BHV-ers, parkeerwachten en verkeersregelaars, verlenen hand- en spandiensten en zijn ambassadeurs van de producties.

Ook zin om mee te doen?
Stuur ons een mailtje dan houden we je op de hoogte van de mogelijkheden.