Zing mee in Scheveningse KureN

flyer sch kuren-web.jpg

Zing mee in Scheveningse Kuren
een volksopera over 200 jaar badplaats 

Half mei is dit project van start gegaan. Alleen mannen kunnen zich nog aanmelden via tanja@kwekersindekunst.nl 

Na het succes van Harde Handen en De Vloek op Scheveningen presenteren het Zuiderstrandtheater en Kwekers in de kunst: Scheveningse Kuren, een volksopera over 200 jaar badplaats. Net zoals bij De Vloek schrijft Sjaak Bral het libretto! Een groot en kleurrijk koor van Scheveningers en Hagenaars zingt mee. 
Speciaal voor dit project zijn wij ook op zoek naar mensen met een Afro-Caribische achtergrond!!

Kom meezingen in het koor
Wil je op het podium schitteren naast Sjaak Bral, solisten Susan Malaika Bailey en Marcel Reijans en met orkestrale begeleiding van het Residentie Orkest? Meld je dan nu aan! Iedereen kan meedoen. Mensen met jarenlange koorervaring of mensen die alleen onder de douche zingen. Je bent meer dan welkom. 

 

 

 

Kick-off
Op vrijdagavond 11 mei ben je om 20.00 uur van harte welkom voor kennismaking en meer informatie bij de kick-off van Scheveningse Kuren.

Koorrepetities
Vanaf 17 mei elke donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur
(geen repetities van 16 juli t/m 12 augustus).

Locatie kick-off en koorrepetities
De blauwe loods tegenover het Zuiderstrandtheater op Scheveningen. Kranenburgweg 203, 2583 ER Den Haag.

Generale en voorstellingen
5 t/m 12 september 2018.

Aanmelding & kosten
Enthousiast geworden?
Aanmelden kan via tanja@kwekersindekunst.nl 
De kosten voor deelname bedragen € 75,-. 
De Ooievaarspas biedt 50% korting.

Productie

Zuiderstrandtheater & Kwekers in de kunst

www.zuiderstrandtheater.nl | www.kwekersindekunst.nl 

Feest aan Zee

Scheveningse Kuren is onderdeel van de programmering van Feest aan zee, 200 jaar badplaats Den Haag - Scheveningen. In 1818 bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. 

Bekijk het hele programma op feestaanzee.nl

 

 

 

 

 

 

Meedoen?

De producties van Kwekers in de kunst geven de deelnemers een unieke kans om betrokken te zijn en te ervaren wat het is om op het podium te staan. Dat kan zijn in prachtig theater, een oude schuur, een manege, op het strand of een drijvend podium op een plas. Per project kijken we wat past. Kwekers in de kunst zoekt waar mogelijk samenwerking met componisten, orkesten, kunstenaars en schrijvers.
Meedoen betekent over het algemeen zingen in het projectkoor. Samen werken aan een productie schept een band en werkt vaak bijzonder inspirerend. Kwekers in de kunst werkt niet met een vast koor. Per project kunnen mensen zich aanmelden voor deelname. Veel mensen doen vaker mee, maar ook inschrijven voor één project is mogelijk. In de zangers van het koor wordt geïnvesteerd. Naast de dirigent en repetitor zijn er een choreograaf, regisseur, vormgever en betrokken bij de projecten. De community art-producties van Kwekers in de kunst staan open voor deelname van iedereen. Sommige producties zijn exclusief voor uitgesproken doelgroepen en aan sommige producties worden bepaalde eisen gesteld aan de zangers en is auditie noodzakelijk.
Binnen de cast bevinden zich altijd mensen van Kwekers in de kunst zelf en van Theaterkoor Dario Fo. Zij hebben een spelende en tegelijk coachende rol, waarmee de kwaliteit gewaarborgd is en de concentratie, verdieping en inspiratie wordt bevorderd bij ieder die meespeelt. Zij nemen ondersteunen de deelnemers met minder ervaring.
Deelnemers aan producties van Kwekers in de kunst betalen een deelnemersbijdrage per project. De hoogte van de deelnemersbijdrage is afhankelijk van de subsidie per project.

Vrijwilligers
Vrijwilligers achter de schermen zijn van onschatbare waarde bij de community art-producties van Kwekers in de kunst. Zij vervullen een rol in het kostuumatelier, bouwen en sjouwen, zijn gastvrouw, publieksbegeleiders, BHV-ers, parkeerwachten en verkeersregelaars, verlenen hand- en spandiensten en zijn ambassadeurs van de producties.

Ook zin om mee te doen?
Stuur ons een mailtje dan houden we je op de hoogte van de mogelijkheden.