Zing mee in Zilte Zoenen 3, een valentijnsconcert

Liefde is.. vuur. 
Liefde is.. een baken in de nacht. 
Liefde is.. thuiskomen. 

Zilte Zoenen 3, een valentijnsconcert, in het Zuiderstrandtheater aan de Scheveningse kust, wordt een vurig project waarbij in vier maanden wordt gewerkt aan een theaterconcert waarin het kolkende water en het passievolle vuur samenkomen. Net zoals dat water en vuur samenkomen in de iconische vuurtoren van Scheveningen. Het vuur van vuurtorens roept: kom hier! ik zie u graag! Als baken in het concert schijnt de vuurtoren haar liefdevolle licht op allerlei mensen die hun liefde bezingen, op zinderende thema's rechtstreeks uit het hart, op een speciaal projectkoor, op het Schevenings Vissersvrouwenkoor, op het Residentie Orkest, op Theaterkoor Dario Fo, en op kinderen van lokale basisscholen. In lichterlaaie op het toneel van het Zuiderstrandtheater, van waaruit je de vuurtoren van Scheveningen kan zien staan.

Bij het samenstellen van het programma hebben we gezocht naar theatraal materiaal dat zowel met liefde als met de zee te maken heeft. Opera, musical, kleinkunst, muziek uit films en nog veel meer. Ook hebben we het belangrijk gevonden om diversiteit te benadrukken. In uitvoerders en in repertoire (van Toon Hermans naar Stephen Sondheim, van de Onedin Line en de Titanic naar De Parelvissers, van oude fado naar nieuw geschreven werk).

Op woensdag 14 februari, Valentijnsdag, is het concert om 20.00 uur in het Zuiderstrandtheater.

Zin om mee te doen? Je bent van harte welkom!

  •  De repetities zijn wekelijks op donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur;
  • In de blauwe loods in Scheveningen, Kranenburgweg 203;
  • De eerste repetitie is op donderdag 9 november 2017;
  • Op 28 december 2017 en 4 januari 2018 zijn er geen repetities;
  • Kosten voor deelname zijn €100;
  • De ooievaarspas biedt 50% korting;
  • Als de deelnemersbijdrage een probleem is kan je even contact met ons opnemen, dan zoeken we naar een oplossing.

Meld je aan door een mail te sturen naar Tanja: tanja@kwekersindekunst.nl
Na aanmelding ontvang je in de eerste week van november een bevestiging met de uitnodiging voor de eerste repetitie.

Ook mensen die nooit eerder meewerkten aan een project van Kwekers in de kunst zijn welkom, dus voel je vrij om dit bericht door te sturen.

Uiteraard hebben we er weer zin in!

 

Meedoen?

De producties van Kwekers in de kunst geven de deelnemers een unieke kans om betrokken te zijn en te ervaren wat het is om op het podium te staan. Dat kan zijn in prachtig theater, een oude schuur, een manege, op het strand of een drijvend podium op een plas. Per project kijken we wat past. Kwekers in de kunst zoekt waar mogelijk samenwerking met componisten, orkesten, kunstenaars en schrijvers.
Meedoen betekent over het algemeen zingen in het projectkoor. Samen werken aan een productie schept een band en werkt vaak bijzonder inspirerend. Kwekers in de kunst werkt niet met een vast koor. Per project kunnen mensen zich aanmelden voor deelname. Veel mensen doen vaker mee, maar ook inschrijven voor één project is mogelijk. In de zangers van het koor wordt geïnvesteerd. Naast de dirigent en repetitor zijn er een choreograaf, regisseur, vormgever en betrokken bij de projecten. De community art-producties van Kwekers in de kunst staan open voor deelname van iedereen. Sommige producties zijn exclusief voor uitgesproken doelgroepen en aan sommige producties worden bepaalde eisen gesteld aan de zangers en is auditie noodzakelijk.
Binnen de cast bevinden zich altijd mensen van Kwekers in de kunst zelf en van Theaterkoor Dario Fo. Zij hebben een spelende en tegelijk coachende rol, waarmee de kwaliteit gewaarborgd is en de concentratie, verdieping en inspiratie wordt bevorderd bij ieder die meespeelt. Zij nemen ondersteunen de deelnemers met minder ervaring.
Deelnemers aan producties van Kwekers in de kunst betalen een deelnemersbijdrage per project. De hoogte van de deelnemersbijdrage is afhankelijk van de subsidie per project.

Vrijwilligers
Vrijwilligers achter de schermen zijn van onschatbare waarde bij de community art-producties van Kwekers in de kunst. Zij vervullen een rol in het kostuumatelier, bouwen en sjouwen, zijn gastvrouw, publieksbegeleiders, BHV-ers, parkeerwachten en verkeersregelaars, verlenen hand- en spandiensten en zijn ambassadeurs van de producties.

Ook zin om mee te doen?
Stuur ons een mailtje dan houden we je op de hoogte van de mogelijkheden.